Offerte aanvragen

Meer dan 55 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie-, recreatie en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

Vouwdeur

Een vouwdeur is een mooie oplossing om een doorgang af te sluiten of een scheidingswand te maken in een binnenruimte. Door de ruime keuze aan materiaal, kleuren en verdeling van de segmenten is elke vouwdeur naar wens te maken. Het wordt in de volksmond ook wel een segment hefdeur genoemd, omdat de complete deur omhoog wordt geheven. 

Waar wordt een vouwdeur toegepast?
Een vouwdeur is onder andere geschikt voor de industrie, denk hierbij aan het opdelen van een hal, het afsluiten van een hal of het afsluiten van een stelling.
Ook voor de landbouw wordt het toegepast, zoals voor een voerkeuken, stal of (wagen)loods.
Zo zijn er nog verscheidene doeleinden waar dit een goede oplossing is. Een vouwdeur kun je binnen in een ruimte monteren en ook aan de buitenzijde van een gevel. Vraag ons naar de mogelijkheden voor jouw situatie. 

Hoe werkt een vouwdeur?
Een vouwdeur is verdeeld in doeksegmenten en voorzien van horizontale banden. De segmenten vouwen naar boven toe open. De banden lopen aan de linker- en rechterzijde met behulp van rail runners door een profiel waardoor de vouwdeur op- en neer kan bewegen. Ook zitten er verticale banden in om het optrekken van de vouwdeur mogelijk te maken. Een opgevouwen deur zou gemiddeld maar 14% van de volledige opening in beslag nemen. 

Materiaalkeuze
De segmenten zijn naar keuze te verdelen in pvc/polyester doek in verschillende kleuren of transparant. Ook de combinatie met windbreekgaas behoort tot de mogelijkheden.
Doordat de vouwdeur de luchtstromen drastisch afremt kun je hiermee het warmteverlies beperken. 

Kenmerken

  • Duurzaam
  • Onderhoudsarm
  • Betrouwbaar & veilig
  • Aandrijving: 400 Volt elektromotor
  • Bediening: Op- en neer schakelaar (hold to run) met zicht op de deur
  • Bediening optie: Afstandsbediening met handzender en onderloopbeveiliging
  • Uitgaande van een 15-toerige motor gaat de deur circa 375 cm per minuut omhoog (of ruim 6 cm per seconde)

Begin tot eind geregeld
We komen de situatie beoordelen en meten de opening of afsluiting zelf op. De productie van een vouwdeur vindt plaats in onze eigen zeilmakerij en wordt door onze vakmensen met veel zorg geproduceerd. Een Wildeboer montageteam komt het ter plekke monteren. Dus bij ons het complete pakket, je hoeft geen zorgen te maken. 

Vragen of advies?
Wil je weten of het ook voor jouw situatie de juiste oplossing is of heb je verder nog vragen? Wij geven je graag advies of meer info. Neem contact met ons op!

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

Wildeboer heeft alles in huis"