Offerte aanvragen

Meer dan 55 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie-, recreatie en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

Nachtvorstberegening fruitteeltHet is lente en de jonge knoppen van de fruitbomen komen tot bloei. In het begin van de lente komt er met regelmaat vorst voor die de nieuwe bloesem kan beschadigen. Voor een goede oogst is het van belang dat de bloesem beschermt wordt tegen deze vorst. 


Hoe voorkom je schade met nachtvorst?
Om de bloesem waar uiteindelijk de vrucht uitkomt te beschermen tegen de vorst wordt er nachtvorstberegening toegepast. De bloesem wordt bij nachtvorst nat gehouden. Hiermee ontstaat er een laagje ijs om de jonge knoppen. Door nieuw water aan te voeren kan de temperatuur van het ijs niet dalen onder de nul graden en bevriest de bloesem niet. Een belangrijke factor is dus dat de bloesem constant nat gehouden wordt. 

Hoe werkt het systeem?
Zodra de temperatuur onder nul komt schakelt het systeem automatisch in en wordt de boomgaard beregent. De hoeveelheid water dat nodig zou zijn is afhankelijk van de weersomstandigheden, de luchtvochtigheid en hoe snel de temperatuur daalt.   

Klantervaring
Onze klant Wijngoed & Zorghoeve de Reestlandhoeve is zeer tevreden over het systeem. Lees hier onder de reactie van de tevreden klant: 

Meer weten?
Neem contact op met ons of kom vrijblijvend een kijkje nemen.

 

 

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

Bescherm uw boomgaard tegen nachtvorst"