Offerte aanvragen

Meer dan 55 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie-, recreatie en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

Paardenstallen en rijbakken

Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV) blijft geldig in 2023!
Ben je een ondernemer en heb je (ver)bouw plannen? Wist je dat je een paardenstal ook kunt aanmelden voor Maatlat Duurzame Veehouderij (MDV)? Dit kan je een aanzienlijk fiscaal voordeel opleveren!

Vraag ons om advies of info voor systemen en producten in rijbakken of voor je paardenstal Daglicht in je stal is belangrijk voor de gezondheid van je paarden!


Het regelt het bioritme en je paarden zijn hierdoor actiever en gezonder. Natuurlijk daglicht is bij merries ook van invloed op de vruchtbaarheidscyclus en heeft een positief effect op de kwaliteit van sperma en viriliteit van de hengsten. Licht heeft bovendien een goede invloed op de stofwisseling van je paarden.

Een lichtnok in je paardenstal of binnen rijbak geeft daglicht die paarden actiever en gezonder maken. Wil je graag weten welke opties er voor jouw stal of rijbak zijn? Wij geven je graag meer informatie en advies. Samen kunnen we kijken naar de oplossing om je stal of rijbak te voorzien van voldoende daglicht.Goede ventilatie is van levensbelang voor paarden!

Een slecht stalklimaat kan luchtwegproblemen veroorzaken bij je paard en deze aandoeningen zijn in veel gevallen niet meer te genezen. Voorkomen is dus van cruciaal belang. 
Voor uw stal zijn er twee opties, natuurlijke ventilatie met een open nok of mechanisch met ventilatoren. 
Ook zijn stalgordijnen in combinatie met een klimaatcomputer een goede optie om de ventilatie juist te regelen. 

Wil je graag het stalklimaat verbeteren, maar weet je niet hoe? Wij geven je graag meer informatie over de mogelijkheden.

Paardenbakberegening voor binnen en buiten rijbak

Een stofvrije rijbak geeft voor paard en ruiter een fijne trainingsomgeving en bevorderd de prestaties. Door de rijbak regelmatig vochtig te maken wordt bij intensief gebruik stof opwaaien tegengegaan. Daarnaast is een stabiele rijbodem veiliger voor het paardrijden en goed voor het behoud van je paard. De juiste beregeningsinstallatie is hierbij essentieel. Maar wat is goed voor jouw situatie en wensen? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Bij een buitenbak heb je ook te maken met andere weersinvloeden. Op een te natte ondergrond rijden is ook niet ideaal en bevorderlijk voor de prestaties. Hierom hebben we naast een beregeningssysteem ook een drainagesysteem om het te veel aan vocht af te voeren.

Wat is een eb- en vloed bodem?
Met een eb- en vloed systeem heb je altijd een bodem in topconditie bij droog en nat weer. Hoe werkt dit?
De bodem wordt geëgaliseerd en voorzien van een waterdichte folielaag. Op de folielaag komen drainagebuizen te liggen die vervolgens wordt bedekt met een laag vocht doorlatend zand en een toplaag. Dit zorgt er voor dat je bodem nooit verzadigd is van water en er geen plassen liggen in de rijbak.
Als het langdurig droog weer is werkt het andersom en wordt er via het drainagesysteem water naar de bakbodem gepompt. Zo kun je het hele jaar door onbezorgd paardrijden op een goede bodem, rijplezier voor ruiter en paard!

Wil jij tijdens het rijden een bodem die in topconditie is? Laat je vrijblijvend informeren door één van onze adviseurs.

Wat zijn de kosten?

Wilt u graag weten wat de kosten zijn van een systeem of materialen? Vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. 
 

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

Wildeboer heeft alles in huis"