Offerte aanvragen

Meer dan 55 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie-, recreatie en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

Over ons

Zo door de jaren heen hebben wij een ruim assortiment aan producten opgebouwd voor de agrarische- industrie- recreatie- en bouwsector. Of het nu foliën, plaatmaterialen, leidingsystemen, afdekzeilen, terraskleden, stalgordijnen of ventilatiesystemen zijn, u vindt het bij Wildeboer. Service, snelheid en klantgericht zijn termen die wij tot uitdrukking brengen bij het voorzien in uw behoefte aan producten die gerelateerd zijn aan uw sector. Wildeboer ondersteunt met een vakkundig advies.

 

Meer weten over het ontstaan van Wildeboer en de geschiedenis van ontwikkelingen door de jaren heen? Bekijk onze tijdlijn.

 

1967 - Ontstaan Wildeboer 

Gaat u met ons mee terug in de tijd? Willem Wildeboer een, ondernemer in hart en nieren, begon in 1964 thuis aan de Burg. Bosch Bruiststraat met de verkoop van landbouwfolie. Op 1 april 1967 liet hij zich officieel inschrijven bij de kamer van koophandel. 


1976 - Verhuizing 

Het bedrijf van Willem Wildeboer liep zo goed, dat de ruimte bij huis te klein werd. Willem kreeg de mogelijkheid om een stuk grond aan de Evenboersweg 16 in Nieuwleusen te kopen. Hij liet in 1976 zijn eerste winkel/magazijn en een nieuwe woning bouwen. Samen met zijn gezin verhuisde hij nog in hetzelfde jaar van het dorp naar het industrieterrein in Nieuwleusen. Voor Joke en Willem begon een nieuw avontuur. 


1986 - Uitbreiding 

Als echte ondernemer had Willem al snel in de gaten dat de verkoop van landbouwfolie alleen niet voldoende was. Door het nauwe contact dat Willem met zijn klanten had, kreeg hij veel informatie over ontwikkelingen in de markt. Dit resulteerde in uitbreiding van het assortiment. Al deze nieuwe artikelen leidden al snel opnieuw tot ruimtegebrek, daarom besloot hij om een nieuwe hal te laten bouwen. 


1995 - Showroom 

Door de groei van de productgroepen konden meer doelgroepen worden bediend. Wildeboer is nu ook een bekende naam bij de tuinbouw- en bouw-installatie bedrijven. De winkel en de opslaghal werden al snel te klein. Opnieuw kwamen Willem en zijn vrouw voor de vraag te staan: hoe nu verder? Willem legde deze vraag voor aan zijn architect, dhr. Schat. 


1998 - Terrein van de buurman 

In 1998 kwam het perceel van de buurman onverwachts te koop. Dit gaf Willem de kans om zijn bedrijf nog verder uit te breiden. Hij greep deze kans met beide handen aan. Zo gebeurde het dat de totale bedrijfsoppervlakte van het bedrijf Wildeboer op ruim 1 ha uit kwam. Het aanwezige kantoor werd vergroot en ook de opslagloods werd gereinigd en verbouwd. Ook kreeg het bedrijf een nieuwe oprit. 


2000 - Overdracht 

Na jaren van hard werken besloten Willem en Joke om van hun welverdiende pensioen te gaan genieten. Willem droeg zijn bedrijf over aan zijn zoon Jan Willem, die met het bedrijf Wildeboer opgroeide. Op 1 april 2000 droegen Willem en Joke hun geliefde bedrijf over aan Jan Willem. Indien nodig zouden Willem en Joke op de achtergrond nog wat extra ondersteuning geven. Helaas liep het leven niet zoals gehoopt. 


2005 - Zeilmakerij 

Wildeboer heeft al een hele tijd een zeilmakerij tot zijn beschikking. In 1995 werd de zeilmakerij in één van de nieuwe ruimtes van de toen nieuwgebouwde loods gevestigd. Door het toenemende aantal ventilatiegordijnen in de stallenbouw, werd de behoefte naar een grotere werkplek onder de werknemers steeds groter. Daarom liet Jan Willem in 2005 een nieuwe hal plaatsen van ongeveer 1000 m2. 


2017 - Feest! 

Het is feest bij Wildeboer het bedrijf bestaat momenteel alweer 50 jaar! Het bedrijf zoekt nog steeds naar nieuwe afzetmarkten en gaat mee in het tijdperk van internet en social media. Wij proberen met de vraag uit de markt mee te gaan en passen indien nodig ons assortiment daaropaan. Wildeboer is al 50 jaar een begrip in de wijde omtrek. De veelzijdigheid maakt ons uniek. Wij zijn hier als Wildeboerteam erg trots op, en hopen nog jaren door te mogen blijven gaan!

Bekijk onze speciale krant van het 50-jarig bestaan. 

 

2022 - 55 jaar bestaan! 

De jaren vliegen voorbij en Wildeboer bestaat al weer 55 jaar. 
Op vrijdag 1 april bestaan wij 55 jaar! (en nee geen grapje 😉). Dit willen we graag met jullie vieren. De eerste 55 klanten in onze winkel ontvangen een heerlijke traktatie!
Kom je ook even langs? 


 

Meer weten over Wildeboer of heeft u een vraag? Via het contactformulier komt u met ons in contact. 
 
Wilt u op de hoogte blijven van ons nieuws en de tips van Wildeboer ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

Wildeboer heeft alles in huis"