Offerte aanvragen

Meer dan 55 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie-, recreatie en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

Onderhoud stalgordijnen

Verleng de levensduur! Tips! 

Iedereen wil dat de stalgordijnen zolang mogelijk mee gaan. Wij geven je graag een aantal tips voor het onderhoud. Kom je er niet uit of heb je er geen tijd voor? Neem dan gerust contact op met ons. 

  • Voordat je het doorhebt staat het onkruid of gras naast je stal te hoog en kan het in je stalgordijn groeien. Houd het dus onkruidvrij. Voorkomen is beter dan genezen!  
  • Draai het stalgordijn af en toe helemaal dicht zodat er geen rommel achterblijft in de rol.
  • Ongedierte kan je stalgordijnen kapot knagen. Houd dus goed in de gaten of je geen ongedierte in de buurt van je stal hebt.
  • Wij adviseren om bij (verwachte) vorst het klimaatsysteem tijdelijk op handbediening te zetten.
  • De lagers van de motor (en eventueel het contragewicht) zijn onderhoudsvrij, je hoeft enkel de rail schoon te houden. Gebruik geen olie of vet, dit trekt namelijk vuil aan.
  • De zwarte lagers van de wikkelbuis boven het gordijn kunnen gesmeerd worden met koperspray. Gebruik geen olie of vet, dit trekt namelijk vuil aan.
  • Controleer jaarlijks de katrollen, staalkabel en de afstelling van de eindschakelaars.
  • Controleer de instellingen van de klimaatcomputer diverse keren per jaar en pas de instellingen aan op het seizoen.
  • Wordt er storm verwacht en heb je geen klimaatcomputer? Zet de gordijnen niet volledig dicht, maar zet de windzijde ongeveer voor 3/4 deel dicht en de luwzijde zo ver mogelijk open. Op deze manier voorkom je dat er overdruk in de stal komt.  

Reparatie stalgordijnen

Is er ondanks alle getroffen maatregelingen toch schade ontstaan? Laat de schade door ons beoordelen. Dit kan soms door het sturen van foto's of wij komen bij je langs om de schade op te nemen. Het is erg zonde dat het verder kapot gaat dan nodig is. Onze monteurs en zeilmakerij staan voor je klaar om de schade weer te repareren. Bespaar kosten voor nieuwe stalgordijnen en repareer of renoveer je stalgordijnen.

Onderhoudsbeurt

Wil jij geen omkijken hebben naar je stalgordijnen en laat je het liever jaarlijks controleren? Dat kan! Wij komen graag bij je langs om het jaarlijks onderhoud uit te voeren. Verleng de levensduur van je stalgordijnen met het juiste onderhoud. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden en maak een afspraak.

 

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

Wildeboer heeft alles in huis"