Offerte aanvragen

Meer dan 50 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie- en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

Segmentgordijn

Bij dit systeem wordt het zeildoek opgebouwd uit doeksegmenten. Deze segmenten worden gekoppeld met speciale aluminium koppelstrips. Door een segmentgordijn is het mogelijk om verschillende doeken en windbreekgaas te combineren. (Zeil zakt in voorgevormde beugels tijdens het openen)

Het vouwsysteem is geschikt voor middelgrote tot grote openingen tot maximaal 5 meter hoog. Bij dit systeem is het zeildoek opgebouwd uit doeksegmenten gekoppeld met speciale aluminium koppelstrips. Deze opbouw resulteert in een lager pakketgewicht bij montage en maakt het combineren van verschillende doeken en windbreekgaas mogelijk. Het hefsysteem bestaat uit een Ø 78 mm stalenbuis boven de opening welke tijdens het draaien slijtvaste Ø 5 mm Dyneema wikkelkoorden op- en afwikkelt. Dit systeem wordt elektrisch aangedreven met krachtige 400 V motor waarbij grote lengtes mogelijk zijn wanneer de motor in het midden van de opening wordt geplaatst. Doordat het doek opvouwt in plaats van oprolt is er geen beknellingsgevaar aanwezig waardoor het segmentgordijn zonder aanvullende veiligheidsvoorzieningen geschikt is voor aansturing door een klimaatcomputer. Voorgevormde geleidingsbeugels vervaardigt van gegalvaniseerd staal zijn standaard aan zowel binnen- als buitenzijde van het gordijn. De linker- en rechterzijde van dit systeem worden afgewerkt met aluminium windkappen (standaard) of zeildoek in een gelijke kleur als het gordijn (optioneel).

 

Producteigenschappen:

 • Min. hoogte ondermuur: 70 cm
 • Max. gordijnlengte: ± 50 meter aan één stuk, ± 50 tot ± 80 meter door de motor in het midden te plaatsen (maximale lengte afhankelijk van de hoogte)
 • Max. gordijnoppervlak: ± 300 m2
 • Bediening:
  • Handmatig via kettingwiel met haalketting
  • Elektrisch gestuurd via bedieningskast met op-/stop-/ neer-knop
  • Klimaatsturing mogelijk
 • Windbreek - vogelgaas: naar eigen wens, zonder gaas is ook mogelijk
 • Zeildoek: losse segmenten doek gekoppeld met speciale aluminium koppelstrips, in verschillende kleuren leverbaar

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

Combinatie van verschillende doeken en windbreekgazen mogelijk"