Offerte aanvragen

Meer dan 55 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie-, recreatie en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

Weersafhankelijke factoren en winddruk

Het monteren van de ventilatiegordijnen wordt door een aantal weersafhankelijke factoren beïnvloed. Denk hierbij aan het gebied waar u woont, de spantafstand van de stal, bebossing en bebouwing.

Gebruik windbreekgaas of vogelgaas

Wanneer u in een gebied woont waar veel wind staat, wordt het windbreekgaas PX-10 geadviseerd. Dit omdat windbreekgaas steviger is dan vogelgaas.

In een relatief windstil gebied kan vogelgaas wel gebruikt worden. Dit gaas weert niet alleen vogels, maar vormt ook een gelijkmatige kering aan de binnenzijde van het zeildoek. Hierdoor wordt het zeil beter geleid tijdens het bedienen en dit zorgt ervoor dat het systeem langer meegaat.

 

Winddruk op het stalgordijn

Om een goede indicatie te kunnen maken, is het belangrijk om te weten hoeveel winddruk uw stalgordijn moet kunnen weerstaan. Hieronder ziet u een tabel met gegevens die verzameld zijn uit het handboek Rundveehouderij. Daarnaast hebben we een voorbeeldberekening gemaakt als indicatie tijdens een zware storm.

 

Uitgaande van de volgende gegevens:

Hoogte gordijn: 3 meter
Lengte gordijn: 65 meter
Oppervlak gordijn: 3 x 65 = 195 m²
De krachten die zich tijdens een zware storm uitoefenen op uw ventilatiegordijn zijn als volgt: 195 m2 x 50 kg = 9750 kg = 9,8 ton.

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

Ons advies voor een lange levensduur van uw ventilatiedoek"