Offerte aanvragen

Meer dan 55 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie-, recreatie en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

AIR-LIGHT Covered Version (CV)

De AIR-LIGHT Covered Version is de nok voorzien van actief zuigende werking door twee ruime ventilatieopeningen van 20 of 30 cm.  Daarnaast is de nok voorzien van opstaande randen en windgeleide platen.

De CV nok is net als de OV nok bestendig tegen inregenen, wel moet er rekening gehouden worden met veebezetting en overige belendende factoren.

De AIR-LIGHT CV wordt uitgevoerd met 10 mm dubbelwandig polycarbonaat aan beide zijden. Hierbij is er keuze tussen glasheldere of opale beplating. Ook is er een vrije overspanning mogelijk tot 4 meter breed tussen de gordingen. Optioneel kan de CV worden voorzien van regelbare kleppen om de luchtuitstroom te beperken. De hoogte van de windgeleide platen is afhankelijk van de ventilatie uitlaat in combinatie met de dakhelling. Windgeleide platen zijn leverbaar in brut aluminium of antracietkleurig Plastisol.

 • Naast afvoer van afgewerkte lucht, is de nok een ideale plaats om licht in de stal te brengen. Op het hoogste punt, zodat er een optimale lichtsituatie ontstaat met zo weinig mogelijk instraling van warmte.
 • Zuiging in de nok wordt gecreëerd door het schoorsteeneffect in deze nok. De grootte van de openingen en de hoogtes van de opstaande randen (windgeleideplaten), zijn voor een zeer groot deel bepalend voor de capaciteit van de zuiging.
 • De ventilatieopening van de AIR-LIGHT CV kan daarom uitgevoerd worden in twee verschillende breedtes, namelijk 20 of 30 cm per zij-uitlaatopening.
 • De hoogte van de windgeleideplaten is afhankelijk van deze ventilatie uitlaat in combinatie met de dakhelling
 • De windgeleideplaten kunnen zowel in kleur als in aluminium geleverd worden.
 • De optimale breedte van de nok is 10 % van stalbreedte. Hierbij hoeven geen extra lichtplaten gemonteerd te worden.
 • De nok wordt uitgevoerd met aluminium spanten. Deze spanten hebben een vrije overspanning in de nokopening.
 • Optioneel kunnen de spanten in een gewenste kleur geleverd worden.
 • De polycarbonaat platen worden op de kopse kanten voorzien van een speciale tape, voor filtering en ventilatie van de kanalen in de plaat,
 • De platen d.m.v. speciale klemprofielen vastgezet.
 • De klemprofielen worden vastgezet in een daarvoor uniek en gepatenteerd boorprofiel. Deze constructie zorgt ervoor dat de polycarbonaat platen niet beschadigd worden en ruimte hebben om uit te zetten en te krimpen tijdens verschillende weersomstandigheden. Op deze manier blijven de eigenschappen van de polycarbonaat plaat behouden en zorgt dit voor een lange levensduur.
 • De nok wordt gemonteerd op de bovenste gording van de dakconstructie. Voor een goede bevestiging van de nok op de kapconstructie is het belangrijk dat de dakplaten niet over de laatste gording heen steken.
 • Bij montage gaan we er standaard vanuit dat er gemonteerd wordt op houten gordingen. Montage op metalen gordingen: Z-profielen, IPE, UNP of multibeam is uiteraard ook mogelijk.
 • Om lekkage door ‘stuwwater’ te allen tijde te voorkomen adviseert Wildeboer het dak te laten voorzien van zetwerk met schuimafdichting.
Producteigenschappen
Breedte 60 cm tot 5 meter (bredere nokken in overleg)
Dakhelling 5 tot 45 graden
Uitlaatopening 2 x 20 cm of 2 x 30 cm
Spanten Aluminium, afmetingen 60 x 40 x 3 mm
Materiaal beplating Dubbelwandig polycarbonaat, 10mm - helder / opaal
Garantie  10 jaar op UV-bestendigheid van het plaatmateriaal
Tussengordingen Te plaatsen bij overspanningen > 4 meter

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

Actief zuigende werking door twee ruime ventilatieopeningen"