Offerte aanvragen

Meer dan 55 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie-, recreatie en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

AIR-LIGHT Passive Version type C

De AIR-LIGHT PV type C is een nok met veel lichtinval aan één zijde van het dak. Daarnaast hanteert het een vrije vorm van luchtuitlaat en is er een matige tot redelijk actieve zuiging van de afgewerkte lucht. Deze nok is daarom geschikt voor hogere stallen met veel dwarsventilatie.

Type C is standaard voorzien van dubbelwandige polycarbonaatplaten. Regeninslag kan worden tegengegaan door de overstekende zijde te plaatsen op het zuid-westen. Op de noord-oost zijde wordt een opstand van aluminium gemonteerd om in de koudere perioden wind en neerslag zoveel mogelijk buiten te houden.

 • De AIR-LIGHT PV type C is een nok met vrij veel lichtinval, een passieve vrije vorm van luchtuitlaat en een matige tot redelijk actieve zuiging van de afgewerkte lucht in de stal vanwege de beperkte effectieve luchtuitlaat. Deze nok is daarom geschikt voor hogere stallen tot 4 box rijen breed met veel dwarsventilatie.
 • Deze nok wordt standaard voorzien van een vlakke, dubbelwandige polycarbonaatplaat. Regeninslag kan worden tegengegaan door de overstekende zijde te situeren op het zuid-westen. Op de noord-oost zijde wordt opstaande rand (windgeleideplaat) gemonteerd om in de koude perioden de oostenwind en eventuele winterse neerslag zoveel mogelijk buiten te houden
 • De hoogte van de windgeleideplaten is afhankelijk van de ventilatieuitlaat in combinatie met de dakhelling
 • De windgeleideplaten kunnen zowel in kleur als in aluminium geleverd worden.
 • De nok wordt uitgevoerd met aluminium spanten. Deze spanten hebben een beperkte overspanning in de nokopening, zie tekening. Wildeboer hanteert de dagmaat van de opening. Dit is de volledige breedte tussen de gordingen
 • De daadwerkelijke lengte van de lichtplaat is hierbij afhankelijk van de dakhelling
 • Bij een overspanning > 2,00 meter dient een extra gording aangebracht te worden.
 • Bovenkant gording aan de oversteekzijde altijd 385 mm vanuit hart spant plaatsen.
 • Optioneel kunnen de spanten in een gewenste kleur geleverd worden.
 • De polycarbonaat platen worden op de kopse kanten voorzien van een speciale tape, voor filtering en ventilatie van de kanalen in de plaat,
 • De platen d.m.v. speciale klemprofielen vastgezet.
 • De klemprofielen worden vastgezet in een daarvoor uniek en gepatenteerd boorprofiel. Deze constructie zorgt ervoor dat de polycarbonaat platen niet beschadigd worden en ruimte hebben om uit te zetten en te krimpen tijdens verschillende weersomstandigheden. Op deze manier blijven de eigenschappen van de polycarbonaat plaat behouden en zorgt dit voor een lange levensduur.
 • De nok wordt gemonteerd op de bovenste gording van de dakconstructie. Voor een goede bevestiging van de nok op de kapconstructie is het belangrijk dat de dakplaten niet over de laatste gording heen steken.
 • Bij montage gaan we er standaard vanuit dat er gemonteerd wordt op houten gordingen. Montage op metalen gordingen: Z-profielen, IPE, UNP of multibeam is ook mogelijk.
 • Om lekkage door ‘stuwwater’ te allen tijde te voorkomen adviseert Wildeboer het dak te laten voorzien van zetwerk met schuimafdichting.

 

Product Eigenschappen
Breedte 60 cm tot 5 meter (bredere nokken in overleg)
Dakhelling 5 tot 45 graden
Grootte uitlaat 25 - 45 cm (standaard uitlaat bij een dakhelling van ca. 22 graden is 30 cm)
Spanten Aluminium, afmetingen 60 x 40 x 3 mm
Materiaal beplating Dubbelwandig polycarbonaat, 10mm - helder / opaal
Garantie  10 jaar op UV-bestendigheid van het plaatmateriaal
Extra nokgording Breedte dagmaat horizontaal > 2 meter: extra nokgording toepassen

 

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

Veel lichtinval, geschikt voor hogere stallen met veel dwarsventilatie"