Offerte aanvragen

Meer dan 55 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie-, recreatie en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

AIR-LIGHT Open Version (OV)

De AIR-LIGHT Open Version is de nok met de meest actieve luchtafvoer door de schoorsteenwerking. Door een goede verhouding tussen de hoogte van de rand en de breedte van de opening is de kans op inregenen minimaal.

Hoewel de kans op inregenen gering is met deze nok moet er altijd rekening gehouden worden met de veebezetting en overige belendende factoren. Mocht onverhoopt inregenen wel aan de orde zijn, kan er optioneel een V-goot van RVS of Plastisol worden gemonteerd. Deze is verkrijgbaar in diverse breedtes.

De AIR-LIGHT OV wordt uitgevoerd met 10 mm dubbelwandig polycarbonaat aan beide zijden. Hierbij is er keuze tussen glasheldere of opale beplating. Daarnaast is er een vrije overspanning mogelijk tot 4 meter breed tussen de gordingen.

 • Naast afvoer van afgewerkte lucht, is de nok een ideale plaats om licht in de stal te brengen. Op het hoogste punt, zodat er een optimale lichtsituatie ontstaat met zo weinig mogelijk instraling van warmte.
 • Zuiging in de nok wordt gecreëerd door het schoorsteeneffect in deze open nok. De hoogte en breedte van de schoorsteen zijn hier voor een zeer groot deel bepalend voor de capaciteit van de zuiging. Door de goede verhouding tussen de hoogte van de opstaande rand en de breedte van de opening, is de kans op inregenen minimaal.
 • “Slag” regen loopt langs de opstaande rand naar beneden en wordt daar opgevangen en afgevoerd boven de lichtstraat.
 • Optioneel kan de nok worden voorzien van een V-goot, leverbaar in diverse breedtes.
 • Standaard is de schoorsteen 35 cm breed en 50 cm hoog, wat in de meeste gevallen ruim voldoende is. Bij brede stallen  (≥ 6-rijen boxen) wordt vaak een 50 cm brede schoorsteen van 70 cm hoog geadviseerd.
 • Wanneer de stal minder gunstig staat t.o.v. de meest voorkomende windrichting, kunnen speciaal ontworpen spoilers worden geplaatst om voldoende zuigende werking te creëren en luchtinslag te voorkomen.
 • De optimale breedte van de nok is 10 % van stalbreedte. Hierbij hoeven geen extra lichtplaten gemonteerd te worden.
 • De nok wordt uitgevoerd met aluminium spanten. Deze spanten hebben een vrije overspanning in de nokopening.
 • Optioneel kunnen de spanten in een gewenste kleur geleverd worden.
 • De polycarbonaat platen worden op de kopse kanten voorzien van een speciale tape, voor filtering en ventilatie van de kanalen in de plaat,
 • De platen d.m.v. speciale klemprofielen vastgezet.
 • De klemprofielen worden vastgezet in een daarvoor uniek en gepatenteerd boorprofiel. Deze constructie zorgt ervoor dat de polycarbonaat platen niet beschadigd worden en ruimte hebben om uit te zetten en te krimpen tijdens verschillende weersomstandigheden. Op deze manier blijven de eigenschappen van de polycarbonaat plaat behouden en zorgt dit voor een lange levensduur.
 • De nok wordt gemonteerd op de bovenste gording van de dakconstructie. Voor een goede bevestiging van de nok op de kapconstructie is het belangrijk dat de dakplaten niet over de laatste gording heen steken.
 • Bij montage gaan we er standaard vanuit dat er gemonteerd wordt op houten gordingen. Montage op metalen gordingen: Z-profielen, IPE, UNP of multibeam is ook mogelijk.
 • Om lekkage door ‘stuwwater’ te allen tijde te voorkomen adviseert Wildeboer het dak te laten voorzien van zetwerk met schuimafdichting.
Producteigenschappen
Breedte 60 cm tot 5 m (bredere nokken in overleg)
Dakhelling  5 tot 45 graden
Grootte schoorsteen Breedte 25 - 50 cm, hoogte 25 - 70 cm
Spanten Aluminium, afmeting 60x40x3 mm
Materiaal beplating Dubbelwandig polycarbonaat, 10 mm - helder / opaal
Garantie 10 jaar op UV-bestendigheid van het plaatmateriaal
Tussengording Te plaatsen bij overspanningen > 4 meter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

De OV nok heeft de meest actieve luchtafvoer door schoorsteeneffect"