Offerte aanvragen

Meer dan 55 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie-, recreatie en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

AIR-LIGHT Passive Version type S

De AIR-LIGHT type S is een nok met overstekende, enkelzijdige lichtinval en een vrije vorm van luchtuitlaat. Hierdoor is er een beperkte ventilatie uitlaat en een matige tot redelijk actieve zuiging van de afgewerkte lucht. Deze nok is daarom geschikt voor hogere stallen met veel dwarsventilatie.

Door de dakbedekking aan de zonzijde over te laten steken, wordt directe lichtinstraling beperkt tijdens de uren waarop de warmte-instraling het hevigst is. De lichtinval wordt in deze vorm dus sterk gereduceerd. Dit geldt ook voor winterse buien en regenval.

 • De AIR-LIGHT PV type S is een nok met éénzijdige lichtinval, vrije vorm van luchtuitlaat. De beperkte ventilatieuitlaat creëert een matige tot redelijk actieve zuiging van de afgewerkte lucht vanuit de stal.
 • Door de dakbedekking aan de “zon” zijde over te laten steken, wordt directe lichtinstraling beperkt tijdens de uren waarop de warmte-instraling het hevigst is. De lichtinval wordt in deze vorm wel sterk gereduceerd. De hoogte van de windgeleideplaten is afhankelijk van de ventilatieuitlaat in combinatie met de dakhelling.
 • De windgeleideplaten kunnen zowel in kleur als in aluminium geleverd worden.
 • De nok wordt uitgevoerd met aluminium spanten. Deze spanten hebben een beperkte overspanning in de nokopening, zie tekening. Wildeboer hanteert de dagmaat van de opening. Dit is de volledige breedte tussen de gordingen
 • De daadwerkelijke lengte van de lichtplaat is hierbij afhankelijk van de dakhelling.
 • Bij een overspanning > 2,50 meter dient een extra gording aangebracht te worden.
 • Optioneel kunnen de spanten in een gewenste kleur geleverd worden.
 • De polycarbonaat platen worden op de kopse kanten voorzien van een speciale tape, voor filtering en ventilatie van de kanalen in de plaat.
 • De platen worden door middel van speciale klemprofielen vastgezet.
 • De klemprofielen worden vastgezet in een daarvoor uniek en gepatenteerd boorprofiel. Deze constructie zorgt ervoor dat de polycarbonaat platen niet beschadigd worden en ruimte hebben om uit te zetten en te krimpen tijdens verschillende weersomstandigheden. Op deze manier blijven de eigenschappen van de polycarbonaat plaat behouden en zorgt dit voor een lange levensduur.
 • De nok wordt gemonteerd op de bovenste gording van de dakconstructie. Voor een goede bevestiging van de nok op de kapconstructie is het belangrijk dat de dakplaten niet over de laatste gording heen steken.
 • Bij montage gaan we er standaard vanuit dat er gemonteerd wordt op houten gordingen. Montage op metalen gordingen: Z-profielen, IPE, UNP of multibeam is ook mogelijk.
 • Om lekkage door ‘stuwwater’ ten allen tijde te voorkomen adviseert Wildeboer het dak te laten voorzien van zetwerk met schuimafdichting.

 

Product Eigenschappen
Breedte 60 cm tot 4 meter (bredere nokken in overleg)
Dakhelling 5 tot 45 graden
Grootte uitlaat 25 - 45 cm (standaard 30 cm)
Windgeleideplaat  52 cm hoog
Spanten Aluminium, afmetingen 60 x 40 x 3 mm
Materiaal beplating  Dubbelwandig polycarbonaat, 10mm - helder / opaal
Garantie 10 jaar op UV-bestendigheid van het plaatmateriaal
Tussengording Bij een lengte van de lichtplaat > 2,5 meter dient een extra gording te worden geplaatst

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

Een nok met overstekende, enkelzijdige lichtinval en een vrije vorm van luchtuitlaat"