Offerte aanvragen

Meer dan 55 jaar kennis

Totaalleverancier voor de agrarische-, industrie-, recreatie en bouwsector

Eigen zeilmakerij met oog voor kwaliteit

AIR-LIGHT Passive Version type F

De AIR-LIGHT PV-F is een nok met veel lichtinval, een vrije vorm van luchtuitlaat en een matige tot redelijk actieve zuiging van de afgewerkte lucht. Deze nok is daarom geschikt voor hogere stallen met veel dwarsventilatie. De nok zal regenbuien en stuwwater zo veel mogelijk tegenhouden.

De AIR-LIGHT Passive Version type F kan uitgevoerd worden zonder windgeleide plaat (type F). Wanneer dit het geval is kan de onderliggende lichtplaat aan het uiteinde voorzien worden van een extra F-profiel (bovenzijde lichtplaat). Deze zal regenval en eventuele winterse buien voldoende tegenhouden. Optioneel kan de nok geleverd worden met een brut aluminium of antraciet kleurig Plastisol opstaande rand. (F+E)

 • De Air-light PV type F is een nok met veel lichtinval, vrije vorm van luchtuitlaat en een matige tot redelijk actieve zuiging van de afgewerkte lucht in de stal. Deze nok is daarom geschikt voor hogere stallen met veel dwarsventilatie.
 • Deze nok wordt standaard voorzien van een vlakke, dubbelwandige polycarbonaatplaat. Regeninslag kan worden tegengegaan door de overstekende zijde te situeren op het zuid-westen. Op de noord-oost zijde wordt opstaande rand (windgeleideplaat) gemonteerd om in de koude perioden de oostenwind en eventuele winterse neerslag zoveel mogelijk buiten te houden
 • De hoogte van de windgeleideplaten is afhankelijk van de ventilatieuitlaat in combinatie met de dakhelling
 • De windgeleideplaten kunnen zowel in kleur als in aluminium geleverd worden.
 • De optimale breedte van de nok is 10 % van stalbreedte. Hierbij hoeven geen extra lichtplaten gemonteerd te worden.
 • De nok wordt uitgevoerd met aluminium spanten. Deze spanten hebben een vrije overspanning in de nokopening.
 • De daadwerkelijke lengte van de lichtplaat is hierbij afhankelijk van de dakhelling
 • Optioneel kunnen de spanten in een gewenste kleur geleverd worden.
 • De polycarbonaat platen worden op de kopse kanten voorzien van een speciale tape, voor filtering en ventilatie van de kanalen in de plaat,
 • De platen d.m.v. speciale klemprofielen vastgezet.
 • De klemprofielen worden vastgezet in een daarvoor uniek en gepatenteerd boorprofiel. Deze constructie zorgt ervoor dat de polycarbonaat platen niet beschadigd worden en ruimte hebben om uit te zetten en te krimpen tijdens verschillende weersomstandigheden. Op deze manier blijven de eigenschappen van de polycarbonaat plaat behouden en zorgt dit voor een lange levensduur.
 • De nok wordt gemonteerd op de bovenste gording van de dakconstructie. Voor een goede bevestiging van de nok op de kapconstructie is het belangrijk dat de dakplaten niet over de laatste gording heen steken.
 • Bij montage gaan we er standaard vanuit dat er gemonteerd wordt op houten gordingen. Montage op metalen gordingen: Z-profielen, IPE, UNP of multibeam is ook mogelijk.
 • Om lekkage door ‘stuwwater’ te allen tijde te voorkomen adviseert Wildeboer het dak te laten voorzien van zetwerk met schuimafdichting.
Product Eigenschappen
Breedte 60 cm tot 5 meter (bredere nokken in overleg)
Dakhelling 5 tot 45 graden
Grootte uitlaat 25 - 45 cm (standaard 30 cm)
Spanten Aluminium, afmetingen 60 x 40 x 3 mm
Materiaal beplating Dubbelwandig polycarbonaat, 10mm - helder / opaal
Garantie  10 jaar op UV-bestendigheid van het plaatmateriaal
Tussengording Te plaatsen bij overspanningen > 4 meter

 

Kunnen wij u verder helpen?

Wildeboer bezoekadres
Evenboersweg 16 
7711 GX Nieuwleusen 

Quote icon

Veel lichtinval, geschikt voor hoge stallen en voldoende regenbestendig"